Aankoop

M1 Makelaardij als uw aankopend makelaar voor de regio Rotterdam en omstreken.

Bekijk op onze website de woningen waarbij wij onze opdrachtgever hebben mogen begeleiden bij de aankoop van hun nieuwe huis.

Een woning kopen

Het kopen van een woning is altijd een bijzonder moment in uw leven, maar ook wel spannend. Wanneer u zich gaat oriënteren op een nieuw huis spelen er allerlei zaken een rol. Het belangrijkste is ‘de klik’. Een woning moet goed voelen! Vaak merkt u het al bij de eerste bezichtiging. ‘Is dit de woning en de omgeving waar ik me thuis ga voelen?’ Bij het kopen van een huis gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. U wilt meerdere woningen zien om vervolgens uit een brede oriëntatie een weloverwogen keuze te maken.

De zoektocht

Wat kunnen wij in dit proces voor u betekenen? Wij geven u een brede oriëntatiemogelijkheid door u op de hoogte te houden van alle woningen binnen uw zoekprofiel. Dit wordt tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze makelaars samengesteld. Voor een goed profiel willen wij weten in welke wijken u zich ‘thuis’ denkt te voelen. Omdat wij zelf al lange tijd in Rotterdam werkzaam zijn en er met veel plezier wonen, zijn wij goed op de hoogte van de kenmerken van de verschillende wijken. Naast de wijk kijken wij naar het soort woning dat u zoekt. Dit kan een appartement zijn, gelijkvloers of juist een maisonnette, met een balkon of juist een dakterras. Wellicht bent u toe aan een volgende stap en zoekt u een eengezinswoning met voldoende kamers en een zonnige tuin. In het zoekprofiel past - indien u dit wenst - ook een onderzoek naar de hoogte en haalbaarheid van een eventuele hypothecaire lening.

U krijgt wekelijks het nieuwste woningaanbod in uw mailbox. Wanneer u geïnteresseerd bent in één van de aangeboden woningen, maken wij graag een afspraak voor een bezichtiging. Staat de woning bij ons te koop dan is een bezichtiging ook buiten de standaard openingstijden mogelijk. Wij hanteren namelijk ruime openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur. Bij de woningen die wij zelf aanbieden behartigen wij de belangen van onze verkopers en kunnen wij u dus niet als aankopend makelaar adviseren. Bij de woningen die te koop staan bij onze concurrenten kunnen wij u uiteraard wel adviseren als aankopend makelaar.

Tijdens de bezichtigingen zullen wij u begeleiden en ons tegelijkertijd richten op de zakelijke kant. Wij kijken kritisch naar de locatie; is het een goede investering voor de toekomst? Daarnaast beoordelen wij ook de bouwkundige staat van de woning en het onderhoud.

Tevens houden wij rekening met:

•          de prijsontwikkeling van het type woning

•          het concurrerende aanbod van het type huis

•          de gemeentelijke regelgeving

•          het bestemmingsplan

•          planologische ontwikkelingen

•          bodem- en luchtverontreiniging & asbest

•          studentenpanden in de nabijheid, overlast (geluid / stank) van auto’s / treinen, horeca, coffeeshops, opvangcentra en hangplekken voor jongeren.

De onderhandeling en de koopakte

Hebben wij uiteindelijk de woning gevonden waar u hét juiste gevoel bij heeft en u wilt een bod uitbrengen dan voeren wij graag het gehele onderhandelingstraject voor u uit. Komt er na de onderhandeling een overeenkomst tot stand, dan begeleiden wij u graag persoonlijk bij ons op kantoor met de ondertekening van de koopakte. Kortom alle stukkken (de koopakte, vragenlijst, lijst van zaken, eigendomsbewijs, kadastrale kaart/uittreksel, bodeminformatie etc.) doornemen zodat u begrijpt waarvoor u tekent.

De overdracht en de inspectie

Dan is het zover: u krijgt uw woning overgedragen bij de notaris. Voordat u bij de notaris uw handtekening zet onder het eigendomsbewijs gaan we de woning inspecteren. Bij de inspectie van de woning controleren wij onder andere de lijst van zaken. Daarnaast kijken we of er geen gebreken zichtbaar zijn welke ten tijde van de bezichtiging niet gemeld zijn en/of niet zichtbaar waren. Ook noteren we de meterstanden welke u kunt doorgeven aan de energieleverancier van uw keuze.

Is alles in orde en heeft u het eigendomsbewijs bij de notaris getekend dan krijgt u de sleutel en bent u officieel eigenaar! Ook na dit feestelijke moment kunt u altijd bij M1 Makelaardij terecht voor vragen en/of advies met betrekking tot uw nieuwe woning.

Gratis zoekopdracht en/of gratis waardebepaling

Via de knop; Contactformulier kunt u aangeven dat u een gratis zoekopdracht wilt. Hiermee blijft u wekelijks op de hoogte van het nieuwste woningaanbod dat aansluit bij uw zoekwensen. Eventueel kunt u zich hier ook opgeven voor een gratis waardebepaling van uw eigen woning.

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Of bel direct 010-2440 110.