Mijn favorieten

Woning kopen? Wij helpen u graag!

Bij de verkoop van uw bestaande woning twijfelt u er niet aan dat het verstandiger is een makelaar in de arm te nemen. Maar waarom niet bij de aankoop van uw nieuwe woning? Als koper is het vaak liefde op het eerste gezicht bij een woning. Alleen kunt u daardoor wel eens te snel over bepaalde aspecten heen stappen. Onze M1 Aankoopmakelaar onderhandelt net zo lang tot de prijs naar realistische proporties of nog scherper (lager) is teruggebracht. U zult echt niet de eerste koper zijn die duizenden of zelfs tienduizenden euro's bespaart.
Onderstaand een omschrijving van wat u van ons mag verwachten gedurende het aankoopproces.

M1 Makelaardij brengt uw woonwensen in kaart
Samen met u inventariseren we uw woonwensen. Heeft u bijvoorbeeld een voorkeur voor een omgeving met voorzieningen op loopafstand? Of zoekt u liever de rust van een wijk ver van centrumvoorzieningen?
Bent u of zijn uw kinderen afhankelijk van het openbaar vervoer voor school of werk, dan is de nabijheid van openbaar vervoer voorzieningen waarschijnlijk van groot belang. 
Andere specifieke woonwensen kunnen zijn:
  • perceelgrootte 
  • tuinligging
  • aantal slaapkamers
  • parkeren op eigen terrein
  • wel of geen garage  
We zetten ze samen met u op papier, zodat we heel gericht weten waar we allemaal rekening mee moeten houden. Ook bepalen we de prioriteit van uw woonwensen. Nu weten wij wat u zoekt.

M1 Makelaardij zoekt naar uw geschikte woning
Tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning. We kijken in het huidige aanbod en zijn ook direct op de hoogte als er nieuwe woningen in de verkoop komen. Als geregistreerde zoeker ontvangt u zo snel mogelijk per e-mail het nieuwste of het gewijzigde aanbod. Gedurende het zoekproces wordt u persoonlijk begeleid door één van onze makelaars. Na ieder bezoek wordt het pand geëvalueerd op basis van de door u opgestelde criteria. Indien gewenst worden de zoekcriteria bijgesteld.
 
M1 Makelaardij bezichtigt de woning met u
Wanneer we een woning tegenkomen waarvan wij denken dat deze aan uw wensen voldoet en wanneer bij u ook de interesse is gewekt, maken we een afspraak voor een bezichtiging. Onze ervaring is dat potentiële kopers vaak met een meer emotionele instelling naar een woning kijken. Wij zijn erbij om er met een makelaarsoog naar te kijken, zoals ligging, taxatiewaarde, de bouwkundige staat van het huis en de wijkopbouw.

M1 Makelaardij beoordeelt de woning en de juridische documenten
Nadat we samen met u de woning hebben bekeken volgt de belangrijkste vraag: wat vond u van de woning? 
Daarnaast natuurlijk onze vakkundige en objectieve mening. Hierbij wordt ook gekeken naar het eigendomsbewijs, eventuele bodemverontreiniging en juridische documenten, waaronder bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Bij een appartement kijken we verder nog naar de stukken van de Vereniging van Eigenaren. We bereiden ons goed voor, zodat u en wij niet voor verrassingen komen te staan.

M1 Makelaardij onderhandelt met als doel de beste aankoopprijs te realiseren
Eenmaal uw ideale huis gevonden breekt er een spannende, soms hectische tijd aan: de periode van onderhandelingen. Zeker hier komt onze expertise u goed van pas. Wij adviseren u over de maximale koopsom en houden u tijdens de onderhandelingen op de hoogte van de stand van zaken. Het is ons er alles aan gelegen om een zo scherp mogelijke prijs te realiseren. Met de prijs alleen zijn we er nog niet. Het gaat ook om de beste voorwaarden qua oplevering, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en overige condities. Het levert u altijd meer op dan het kost!

M1 Makelaardij regelt voor u een bouwtechnische keuring
De verkoper of zijn makelaar heeft een informatieplicht. Als koper heeft u onderzoeksplicht. Dit betekent dat u onderzoek moet (laten) uitvoeren, zodat u zekerheid heeft over de woning. Voert u dit onderzoek niet uit dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Maar maakt u zich geen zorgen, hiervoor hebben wij speciale afspraken met bedrijven die gespecialiseerd zijn in bouwtechnische keuringen. 

M1 Makelaardij draagt zorg voor een correcte afwikkeling van de overeenkomst
Als er een overeenkomst tot stand is gekomen, zorgen we dat alles wordt geregeld met de verkopende partij. U mag ervan uitgaan dat alles wat we hebben afgesproken in de overeenkomst is vastgelegd en dat wij de overeenkomst tot de laatste komma hebben doorgelezen. Waar nodig hebben wij met de (makelaar van de) verkopende partij nog wat aanpassingen laten aanbrengen. Hierdoor kunt u met een gerust hart de overeenkomst tekenen.

M1 Makelaardij inspecteert de woning voor de notariële overdracht
We gaan op de dag van de overdracht samen met de verkopende partij en u de woning inspecteren. Mocht de woning er niet precies uitzien zoals afgesproken, dan zullen wij ervoor zorgdragen dat er bij de notaris een passende oplossing wordt afgesproken. We gaan samen naar de notaris en na ondertekening van de leveringsakte bent u echt de eigenaar van uw nieuwe woning.

M1 Makelaardij staat ook na de overdracht voor u klaar
Na het plaatsvinden van de eigendomsverkrijging van uw nieuwe woning kan het zijn dat u toch nog iets tegenkomt waarbij u zich afvraagt of de verkoper een bepaald gebrek kenbaar had moeten maken. Ook hier begeleiden wij u in. Bij ons stopt het namelijk niet als u de sleutels krijgt, maar wanneer u tevreden bent. Dit is om vast te stellen of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd. 

De éénmalige aankoopopdracht
Ook bieden wij de mogelijkheid u te begeleiden bij aankoop indien u zelf een geschikte woning heeft gevonden. Wij zullen de woning samen met u bezichtigen en u begeleiden in het verdere traject. Uiteraard kunnen wij u deze samenwerking voor een aangepast tarief aanbieden. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Interesse of vragen over aankoopbegeleiding?
 
Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Wij zien u dan graag verschijnen op ons kantoor aan de Admiraal de Ruyterweg 307-309 in Rotterdam-Centrum.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring